UITNODIGING WERKSESSIE Coöperatieve werklandschappen #02:
The Cee Spot
dinsdag 17 november 2015, 16:00-18:00 uur @ ICX Den Haag
De meerwaarde van broedplaatsen voor het culturele en innovatieve klimaat in Den Haag wordt breed erkend. In de praktijk blijken deze collectieven van kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve ondernemers echter kwetsbaar. Het spanningsveld tussen de stedelijke ambities en de gevolgen van de huidige crisis op stadsontwikkeling maakt een heroriëntatie op het fenomeen ‘broedplaats’ en de rol daarvan in de stad noodzakelijk. STADvogels organiseert daarom enkele werksessies om duurzame modellen voor creatieve collectieven te onderzoeken in de context van de Haagse praktijk.
Werksessie #02: The Cee Spot in Enschede
Met zijn bureau Disrupt ontwikkelt Niels Moshagen innovatieve concepten die de status quo ter discussie stellen. Zijn stelling is dat innovatie voortkomt uit experiment en de zoektocht naar het onbekende. Met de ambitie om de creatieve industrie in het oostelijk deel van Nederland te stimuleren, heeft Disrupt zich recent in een nieuw avontuur gestort: co-creatie van The Cee Spot, 6.000 m2 voor ondernemers die een positieve impact op de wereld willen hebben. Dankzij een unieke overeenkomst met de commerciële vastgoedontwikkelaar Hanzevast is gefaseerde groei mogelijk. Op 17 november vertelt Niels over een community die reeds bestond en zich nu als coöperatie kan doorontwikkelen in het gebouw van Hanzevast.
Wanneer: dinsdag 17 november 2015, 16:00-18:00 uur (inloop vanaf 15:30 uur)
Waar: ICX, Stille Veerkade 19, Den Haag
Aanmelden: Deelname is gratis, maar wegens een beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Dit kan t/m maandag 16 november 2015 via martine@stadvogels.nl.
Deze werksessies zijn onderdeel van het onderzoek ‘Haagse innovatiekracht’ van STADvogels, dat mede mogelijk gemaakt is door een PRO Onderzoek subsidie van Stroom Den Haag.
Met dank aan ICX – Internation Center for Civic Hacks.
Martine Zoeteman, oprichter van STADvogels, is architect en schrijver. Sinds 2011 onderzoekt ze verschillende typen ‘werklandschappen’ in relatie tot stedelijke ontwikkeling. Ze was coördinator en docent bij het eenmalige masterprogramma Studio Vacant NL (Sandberg Instituut, Amsterdam, 2011-2013), waar de opgave ‘tijdelijk gebruik van leegstand’ centraal stond, en co-auteur van Vacancy Studies (Rotterdam: nai010, 2014). Ze is bestuurslid van het Dutch Creative Residencies (DCR) Network. In Den Haag is ze nauw betrokken bij de ontwikkeling van De Besturing van tijdelijk ateliercomplex naar een duurzaam cultureel en ondernemend collectief.